İlk OHAL kararnamesi: Gözaltı süresi 30 güne uzatıldı..!

AKP’nin darbe girişiminin ardından ilan ettiği OHAL kapsamında ilk kararname yayınlandı. Kararnameyle birlikte gözaltı süreleri 30 güne uzatıldı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini zorba rejimin tahkim edilmesinde fırsata çeviren dinci-gerici AKP iktidarının OHAL ilanının ardından ilk kararname yayınlandı.

OHAL’in ilk kararnamesinde, gözaltı süreleri yakalanmadan 30 güne uzatıldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’yle bundan sonra gözaltına alınanlar 30 gün boyunca mahkemeye çıkarılmadan nezarethanede bekletilebilecek. Kararnameden önce ek gözaltı süreleriyle birlikte dört günlük gözaltı işlemi uygulanabiliyordu.

Kararnameyle birlikte ayrıca 15 vakıf üniversitesi, 35 sağlık kurum ve kuruluşu, 1043 özel öğretim kurum ve kuruluşu, özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, 1229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyon da kapatıldı.