Anasayfa / Genel / Ulaş Bayraktaroğlu İstanbul-Kadıköyde Anıldı..!
ulas-anma-2

Ulaş Bayraktaroğlu İstanbul-Kadıköyde Anıldı..!

YPG-YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Rakka hamlesinde IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren DKP kurucu önderi ve BÖG Başkomutanı Ulaş Bayraktaroğlu Kadıköy’de yapılan yürüyüşle anıldı.

Anmaya bir çok devrimci-demokrat örgüt ve kurum katılarak destek verdi. Devrimci Parti İl binası önünde bir araya gelen kitle “Ulaş Bayraktaroğlu ölümsüzdür” ile BÖG savaşçılarının fotoğraflarının olduğu pankart ve kızıl bayraklar taşınırken “Ulaş yoldaş ölümsüzdür”, “Zafere kadar hep birlikte”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Göğü fethe çıkan komutana bin selam”, “Gezi’den Rakka’ya selam olsun Ulaş’a” sloganlarıyla Kadıköy sokaklarından Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüdü. Burada kitle Ulaş Bayraktaroğlu şahsında devrimci mücadele yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu.

“Onunla beraber onsuz yaşamaya alışacağız”

Saygı duruşunun ardından söz alan Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, zor bir dönemle karşı karşıya olduklarını ifade ederken, “Komutanımızı, önderimizi, Türkiye devrimci hareketinin önderi Ulaş Bayraktaroğlu’nu sonsuzluğa uğurluyoruz” diye konuştu. Ulaş Bayraktaroğlu’nun herkesin hayatının bir parçası olduğunun altını çizen Göllü, “Bazen onunla bir eylemde, bir yürüyüşte, bir pankart arkasında yan yana olduk. O bizim komutanımız, o bizim önderimizdi” dedi. Göllü, “O mücadelenin içinde kavganın içinde bizlerden aldığı güvenle bu vasfı aldı. Şimdi onun ardından onunla beraber onsuz yaşamaya alışacağız” diye belirtti.

“Bugün girdiğimiz yolu ateşle, savaşla açtığımız yolun rehberi oydu” diyen Göllü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “‘90’lı yılların başında devrimci harekete dayatılan tasfiyecilik karşısında Marksizmi, Leninizmi savunan oydu. Kimilerinin elveda dediği proletaryayı ısrarla savunan oydu. O ne yaptıysa ne ettiyse işçi sınıfının davası, sosyalizmin çıkarı için yaptı.”

“Mücadelen bize rehber olacak”

Ulaş Bayraktaroğlu’na söz verdiklerini ifade eden Göllü, “Söz veriyoruz bir gün olsun bize açtığın yoldan ayrılmayacağız. Bir gün olsun bize öğrettiklerini unutmayacağız. Biz seninle beraber, sensiz yaşamaya alışacağız ve kavgan, mücadelen bize rehber olacak” diye kaydetti.

Botan: Devrim şehitlerini anıyorum

Ardından söz alan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, “Türkiye devrimci hareketinin 21. yüzyılda yetiştirdiği enternasyonalist, devrimci lider Ulaş yoldaş şahsında bütün Rojava ve devrim şehitlerini anıyorum” dedi.

Botan, “Rojava’nın sadece Kürdistan devrimi açısından değil, Ortadoğu ve dünya devrimi açısından da eğitici, öğretici pratiklerle doludur. Enternasyolazmin en güzel örneklerini Kobanê direnişinde ve bugün Rakka’ya uzanan hatta kardeşliğin, dayanışmanın ve aydınlık geleceğin örneklerini bugün şehitlerimizin, kahramanlarımızın yürüttüğü mücadelede görüyoruz” diye konuştu.

“Bu acılar toplandıkça baharı yaşayacağız”

Konuşmaların ardından Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Rojava’da hayatını kaybeden Mahir Arpaçay’ın babası Necef Arpaçay, 27 Nisan günü sınırı geçmek isterken çıkan çatışmada hayatını kaybeden Yusufbaş Akay’ın babası Ceyhun Akay, Muzaffer Kandemir’in dayısı Rafet Kandemir, Ulaş Bayraktaroğlu’nun annesi Melike Çakırer kürsüye çağrılarak kitle selamlandı. Aileler adına kısa bir konuşma yapan Ceyhun Akay, “Acılı günümüzde acımızı paylaşan tüm devrimci kurumlara, arkadaşlara, dostlara teşekkür ediyorum. Acı katlanarak devam ediyor. Görünen o ki acılar yaşayacağız. Şunu bileceğiz, bu acılar toplandıkça baharı yaşayacağız. Buna inancımız sonsuz. Ulaş’ın inancı buna sonsuzdu. Türkiye işçi sınıfının mücadelesi ile Kürt halkının mücadelesini Rojava’da birleştirdi. Bizim çocuklarımıza yoldaş oldu, önder oldu” diye belirtti.

“Devrimcilerin mezarı olmaz”

27 Nisan günü sınırı geçmek isterken çıkan çatışmada hayatını kaybeden 4 devrimcinin cenazelerinin muhtemelen gelmeyeceğini söyleyen Akay, “Devrimcilerin mezarı olmaz. Devrimcilerin mezarı halkların gönlüdür” dedi

Enternasyonal marşı okundu

Anmaya katılan devrimci parti, dernek ve sendika temsilcileri kürsüye çağrılarak hep bir ağızdan “Enternasyonal marşı” okundu. Anma Grup Vardiya “Ulaş’a ağıt” ezgisini seslendirmesinin ardından anma sona erdi.

HALKIN BİRLİĞİ

demirtas-mektupjpg

Demirtaş mektup komisyonuna yazdı: Bu nasıl meslek..!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde dışarıdan gelen mektuplarıyla, …