Anasayfa / Gençlik Yıldızı / Ser verip sır vermeyen komünist önder İbrahim Kaypakkaya Yoldaş ve Mayıs Şehitleri Ankara’da anıldı..!
ankarada-kaypakkaya-dortler-karer-18mayis

Başta Komünist önderler İbrahim Kaypakkaya olmak üzere Mayıs ayında yitiridğimiz PKK önder kadrolarından Haki Karer ve dörtler Ankara Sakarya Caddesi’nde anıldı

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Türkiye devrimci tarihine ‘Dörtler’ olarak geçen Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Önder için Ankara Sakarya Caddesi’nde anma programı yapıldı. “18 Mart şehitlerini anmak onurdur” şiarı ile devrimci ve kominist önderler adına saygı duruşunda bulunan kitle, ardından basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

Bu topraklarda zulmün, katliamların, inkarın, ve asimilasyonların var olduğu kadar, isyanın ve devrimciliğin komünizm ve halk kahramanlarının var olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. 18 Mayıs bizler için bir matem değildir. İbrahim yoldaşın, Haki Karer hevalin ve Dörtlerin alevidir yüreklerimizde. Emperyalizmin kan kusturduğu Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya, halkların katledildiği ve onun yerli işbirlikçileri iktidar mensuplarının başta Kürt halkı olmak üzere tüm ötekilere saldırdığı şu günlerde 18 Mayıs’ta sokakta olmak önemlidir. Egemenlerin ezilenlere yönelik uyguladığı her türden imha, inkar, asimilasyon politikalarının OHAL ve KHK ile vücut bulduğu bir dönemden geçiyoruz. Her gün binlerce emekçi işinden olurken, milyonlarca insanın yaşama, haber alma ve eğitim hakkı gasp ediliyor. Tüm bu saldırıların karşısında Mayıs ayı şehitlerinin öncülüğünde direnişi sokak sokak büyüteceğiz.

İbrahim Kaypakkaya onurdur; anlatmaya ve savunmaya devam edeceğiz!

Eylemin ardından kitle sloganlarla Nuriye ve Semih’in direniş alanını ziyarete geçti ve kapatılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın OHAL Komisyonu ile ilgili söyleşisine katıldı.

HALKIN BİRLİĞİ

kamu-emekcileri-direniyor-2

Kamu emekçileri Hakları İçin Direnmeyi Sürdürüyorlar..!

KHK ile ihraç edilmelerine karşı direnişe başlayan KESK üyesi kamu emekçileri, bugün de İstanbul’un Kadıköy …