Anasayfa / Haberler / OHAL-KHK’lar Öldürüyor. Son 6 ayda 40’a yakın intihar vakası gerçekleşti..!
ohal-olduryor

OHAL-KHK’lar Öldürüyor. Son 6 ayda 40’a yakın intihar vakası gerçekleşti..!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen Konya Selçuk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça oturma eyleminde 184, açlık grevinde ise 65. günü doldurdu.
CHP milletvekili Utku Çakırözer, KHK’lar yürürlüğe girdiğinden beri yaklaşık 40’a yakın intihar vakasının gerçekleştiğini vurguladı.
Öte yandan CHP’li Çakırözer, açlık grevini kişisel olarak da parti görüşü olarak da desteklemediklerinin altını çizdi: “Tüm insanların sağlıklı yaşaması bizim en büyük temennimiz. Ama bu iki insan önce kendi seslerine kulak verilmediği için yaklaşık 120 gün Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı’nın önündelerdi. OHAL rejimi nedeniyle hak arama yolları kapalı olan bu insanların aslında sayıları 6 idi. Onlardan iki tanesi açlık grevine başlama kararı aldı. Biz o süreçte onlar daha açlık grevine başlamadan, kamu çalışanları ile bir basın toplantısı düzenlemiştik. İnsanlara zarar verecek bir eylemi doğru bulmadığımızı o zaman da söylemiştik. Ama bu yolu tercih ettiler.”
Çakırözer, “Semih yaklaşık 17 kilo vermiş. Tabib odasının açlık grevinde kritik bir evreye girildiği açıklaması var. CHP milletvekilleri olarak bir an önce tüm kamuoyunun bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bu insanlar arasında suça bulaşmamış olanların bir an önce işlerine geri dönüş yolunun açılması konusundaki taleplerine kulak verilmesini istiyoruz” diyerek toplam 11 KHK ile 100 binin üzerinde kamu çalışanının işine son verildiğini hatırlattı.
‘YILDIRIM 80 MİLYONUN BAŞBAKANI, EKİBİNİN ONU İYİ BİLGİLENDİRMESİ LAZIM’
Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisine ihraç edilen akademisyenlerin 65 gündür yaptığı açlık grevini aktaran ve çözüm talebinde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Cezaevinde mi yatıyorlar” diye sorduğu öğrenildi.
Çakırözer konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Başbakan iyi bilgilendirilmemiş olabilir. İş yoğunluğu, görüşmeler ve yurt dışı trafiği nedeniyle basını takip edemiyor olabilir. Ama ekibinin onu iyi bilgilendirmesi lazım. Türkiye’de böyle bir sorun var, bu iki genç yaşamlarını yitirebilir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı, 80 milyonun başbakanı dolayısıyla herkesin huzurundan, sağlığından sorumlu bir kişi.”
“Buna sadece iki öğretmenin sorunu olarak bamayın” diyen Çakırözer, “Yüz binlerce insan aileleriyle birlikte bu konuda mağdur durumda. Bu insanların neden atıldığını bilme hakkı var. Türkiye, Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi. Avrupa Konseyi, Avrupa’nın vicdanı dediğimiz yer. Konseyi birbirine bağlayan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi var. Bu hepimizi bağlıyor ve burada kendi yurttaşlarımıza nasıl davranmamız gerektiğine ilişkin taraf olduğumuz koşullar var. Hal böyleyken biz kendi ülkemizde yurttaşlarımızın hukuka erişimini engellemiş durumdayız” açıklamasını yaptı.
Çakırözer, KHK’lar yürürlüğe girdiğinden beri yaklaşık 40’a yakın intihar vakası gerçekleştiğini belirtti: “Bu eleştiriler karşısında hükümet bir komisyon kurulacağını açıklamıştı. 3 ay oldu. Daha bu komisyonun üyeleri atanmadı. Bu komisyonun da tam bir çare olacağına inanmıyorum ama en azından bir adımdır. Bunu bile yapmadılar. Peki ne olacak? Tüm mağdurlar AİHM’e gidecek ve Türkiye bu kadar ihlalle karşı karşıya kalacak. Geçmişte aynısı yaşandı. Üzen demokrasi ayıbının yanında tüm ülke için hepimizin cebinden çıkacak olan maddi tazminatlar boyutu olacak. Maddi tazminat sorun değil ama insanların bu arada yaşayacağı manevi üzüntüler var. KHK’lar yürürlüğe girdiğinden beri yaklaşık 40’a yakın intihar vakası var.”

HALKIN BİRLİĞİ

parali-asker

AKP Parayı Verene Türk Askeri Paralı Asker Olarak Gönderecek…!

AKP, Katar’ın tüm masraflarını karşılaması şartıyla Katar’da kurulan üsse asker yollayacak. Konuyu bugünkü köşesine taşıyan …