Anasayfa / Dünyadan / İtalya’da Lenin sevgisi: Halk belediyenin önüne anıt dikilmesini istiyor..!
lenin-stalin1

İtalya’da Lenin sevgisi: Halk belediyenin önüne anıt dikilmesini istiyor..!

Rus resmi kanalı Rossiya’nın Vesti v Subbotu (Cumartesi Haberleri) haberler programı sunucusu Sergey Brilyov’un haberine göre, İtalyan vatandaşlar kopya anıtın yerine Lenin’in orijinal anıtının meydana dikilmesini istiyor.
Kırım’daki Tarhankut burnu denizin metrelerce altında yer alan ve dünyanın en ilginç müzelerinden biri olan Liderler Geçidi Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.
Lenin ve Stalin, Karadeniz’in dibinde ne yapıyor?
Haberde verilen bilgilere göre, 1922 yılında SSCB’nin Lugansk kentinde yapılan anıt İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından İtalya’ya götürüldü. Naziler anıtı eritmeyi planlarken İtalyan gerilla birlikleri Lenin anıtını kaçırmayı başardı. 1970 yılındaysa Lenin Bayramı (doğumunun 100.yıldönümü) vesilesiyle belediyenin önünde anıtı dikildi. Fakat belediye anıta düzenlenen bazı saldırılar nedeniyle heykeli müzeye kaldırmak zorunda kalınca, yerine kopyası dikildi.
Orjinal anıtın meydana tekrar dikilmesi talebine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Paolu Burani, “Kopyası var zaten. Orjinali ise çok değerli, en iyisi onu koruyalım” dedi.
Halk ise anıtın orijinalinin tekrar meydana dikilmesi için internet üzerinden oylama yapıyor. Oylamayı organize eden Lyuska Boni, “Anıtın orjinali farklı bir olay, kıymetli eser. Hiç bir kopya orjinalin yerini tutamaz” tepkisini dile getiriyor.
İTALYAN HALKINDAN LENİN’E DEVRİM İÇİN 500 LİRA YARDIMI
Cavriago kentinin Lenin’i çok sevdiğini aktaran gazeteci Sergei Brilyov’ın anlatımına göre, 1917 yılında Bolşevik Devrimi sırasında maddi imkanları kısıtlı Cavriago halkı Lenin’e 500 İtalyan Lirası gönderiyor. Lenin de kent halkına şükranlarını iletiyor.
Brilyov, “Halk halen Lenin’i fahri belediye başkanı olarak görüyor. Dolayısıyla anıtının meydanda olmasını istiyor. Yerel merciler de halk oylama sonuçlarının Kent Konseyi’ne sunulmasını talep ederek olayın çözülmesinden yana” dedi.
kaynak:

HALKIN BİRLİĞİ

suriye-savas-2

Çatışmasızlık bölgeleri: Bu tampon, başka tampon..!

Türk hükümeti Suriye krizinin ilk aşamalarından itibaren Suriye’de ‘devrim’ projesine sıçrama tahtası olacak bir ‘tampon’ …