Anasayfa / Dünyadan / Filistinli açlık grevi liderine ilk Kızıl Haç ziyareti gerçekleşti..!
filistin-aclikjpg

Filistinli açlık grevi liderine ilk Kızıl Haç ziyareti gerçekleşti..!

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi’nden bir delege bu sabah grev lideri Mervan Bergusi’yi ziyaret etti.
Kızıl Haç sözcüsü AFP’ye yaptığı açıklamada, grevin 25 gün önce başlamış olmasından bu yana yaptığı ilk ziyaret olduğunu söyledi.
İsrail, Kızıl Haç yekililerinin açlık grevindeki diğer tutsakları ziyaret etmesine izin verse de Mervan Bergusi’ye bir takım kısıtlamalar getirilmiş durumda.
Yüzlerce Filistinli tutsak 17 Nisan’da açlık grevi başlatarak ve daha iyi tıbbi hizmet, aile ziyaretlerindeki kısıtlamaların kalkması ve daha iyi tutukluluk koşulları gibi talepleri içiren bir liste yayınlamıştı.
Bu haftanın başlarında İsrail medyası, Mervan Bergusi’nin hücresinde ”gizlice yemek yediğini” iddia etmişti.
Mervan Bergusi’nin eşi bunun “tutsakların moralini kırmayı amaçladığını” ifade ederek görüntülerin sahte olduğunu açıkladı.

HALKIN BİRLİĞİ

sscb-2

Dünyada İlk Kez Sovyetler Birliği Tarafından Vatandaşlarına Uygulanmış 12 Hak..!

Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Birliği, Rusya İmparatorluğu’nun 1917’deki büyük Ekim Devrimi’yle yıkılmasından sonra aynı topraklar üzerinde …