Anasayfa / Politika-Haber / Erdoğan’ın AKP İktidarı ABD Emperyalizminin “Badem renkli” Guantanamo Tek Tip İşkencesini Örnek Alıyor..!
tek-tip-ikiside

15 Temmuz sonrası AKP tarafından MHP ile ittifak için yeniden yazılmaya çalışılan yazılmaya çalışılan yeni kurucu milli tarih bombardımanı etkisini kaybetmesin mitinglerde ve FETOcuların yargılanma sürecinde her fırsatta dillendirilen “idam isteruk”, “getirsinler Meclis’e hemen imzalarım” rüzgarı Avrupa Birliği’nin duvarlarına çarpıp geri düşünce, “intikam” ateşini harlamak ve emekçilere zindanları ehlileştiricek teslimiyeti dayatan, zindanlarda yeni bir saldır olarak “tek tip elbise “gündeme getirildi.
Yapılmak istenen ne tek başına suç ortağı kıldığı taraftarlarını intikam ayinine dahil etmek ne de bölünmüş topluma/gündeme “FETÖ ile mücadele” tekrarını şırınga etmek… Yeni rejimin inşasında öncelikle işe zindanlarda başlayarak , tek tipliği her alana yayabilmeyi “suçluların cezalandırılması” gerekçesiyle kabul edilir kılmak istiyor.
Bunun için 15 Temmuz darbe girişimini faşizmi dipten doruğa pekiştiren devleti yeniden inşa etmenin gerekçesi yapan Erdoğan kliği darbe girşimin “Allahın lütfü” olarak değerlendirmiş “Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek dil” e şimdide “tek tip elbiseyi” ekleyerek tplumu tek tip içine hapsetmeyi hedefliyor.
Nitekim 15 Temmuz darbe girişimin 1.yıl etkinliklerinde şiddetin en çıplak halinin yaşandığı Boğaziçi Köprüsü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Başbakan Yıldırım’la konuştum, cezaevindekileri mahkemeye Guantanamo’da olduğu gibi tek tip kıyafetle çıkaracağız’ sözlerini sadece ‘FETÖ’cü tutuklara uygulanacak’ yanılsamasıyla hafifletenler aslında OHAL’in yalnızca FETOCU’ları temizlemeyi hedeflediği açıklmanalrının naısl yalanolduğu binlrece devrimci-demokrat akademisyen ve kamu çalışanının isten atıldığı ve açlığkla terbiye edilmeye çalışıldıkları bir sır dğil. Haliyle zindanlarda uygulamak için ABD’de örnek alınan badem renkli tek tip elbise esas olarak devrimci-demokrat ve Kürt yurtsever tutsakları hedefleyeceği ortada duran bir gerçekliktir. Keza Erdoğan’ın tek tip elbisenin iki çeşit olacak,birisi tulum olacak ve bu darbecilere giydirilirken. diğeri mont ve pantolon şeklinde olacak buda teröristlere giydirilecek” açıklaması aslında tek tip elbisenin esas devrimci muhalif tutsakları hedef aldığı alacağı bilinen bir reddedilmesi mümkün olmayacak bir olgudur.
İktidar, “nabız yoklama” taktiği olarak, darbe girişimi sanığı Hatırlanacağı üzere Erdoğan ve şürekası FETO’cu iddia edilen darbe girişimcilerinden Gökhan Güçlü’nün duruşmaya çıkarken üzerine giydiği ‘HERO’ (Kahraman) yazılı tişörtü “tek tip elbiseye” gerekçe yaparken, ardından gelen ‘HERO’ tişört avı, bunun absürdlük olarak geçiştirilmesi hala nasıl faşist intikamcı zihniyetle karşı karşıya kalındığını somut v bir göstergesidir.
ABD emperyalizminin desteği ve yürü kulum demesiyle FETO’cuların koç başı rolü oynamasıyla iktidar olan Erdoğanın başında bulunduğu AKP meseleyi netleştirdi. Büyük bir müjde ile cezaevlerinde yasaklı olan renklerin dışında bir rengin (ABD emperyalizmini Guantanamo’da İslamcı tutuklara giydirildiği tek tip elbisinin rengi olan Badem içinin koyusu) kullanacağını söylerken, insan haklarının en zayıf halkası cezaevlerinde hem Cemaat mensubu iddiasıyla tutuklananların, hem de devrimci ve Kurt yurtsever politik tutsakların tek tip elbise giydirilmeye zorlanacağını duyurdu.
Faşist dinci siyasetin en kaba hali olan korkutarak sindirme politikasının zindanlarda tutulanları T Tipi tecritin yanında Tek Tip elbise dayatması zindan dışındakilerin de bu sürecin dışında kalmayacağının bilgisini içeriyor. Aslında Tek Tip Elbise saldırısı içeriye ve dışarıya birlikte açılan savaşın görünen ifadesidir.
Bilindiği üzere “Tek tip elbiseye” karşı gelme ve saldırıyı püskürtmenin hafızası devlette de var. 12 Eylül’de ” teslimiyet ve ehlileşirerek politik düşüncelerinden arındırma okulları” olarak kurgulanan zindanlar politik tutukluların “tek tip” dayatmasına karşı ölüm hiçe sayan zorlu bir direniş örgütleyerek ayları yılları bulan bir bedel ödeyerek 1984 ve 1996 da açlık grevleri, filli direnişle ve ölüm oruçlarıyla saldırının boşa çıkarıldığı devlet kayıtlarında duruyor. Aslında AKP’nin yeniden dayattığı Tek Tip Elbise 15 Temmuzda yarım kalmış darbenin Erdoğan kliğince AKP eliyle kapsamlı ve devleti yeniden inşa edecek düzeyde darbenin yapıldığının da itirafıdır.
Sırası geldiği tabanına gaz vermek için ABD’ye heyheylenen Erdoğan AKP iktidarının, söz konusu cezalandırma olunca, ABD’nin her türlü kural ve yasadan uzak cezaevi Guantanamo’yu örnek alması faşist dinci güçlerin derin yüzlülüğünü hatırlatsa da bize, rıza üretme tuzağı içeren bütün dayatmalar en hafifinden baskı, büyük tutulma alanları zindanlarda ise işkencenin ve zulmün yeni halidir.
İktidarı elinde tutan AKP’nin yurttaş tipine uymayanın nefret nesnesine dönüştürülebildiği koşullarda, “milli devlet” söylemini canlı tutmak için yetmeyen ve yetmeyecek faşist saldırı ve teslim alma biçimlerinden biri olan “tek tip elbiseye” sarılanların, kadınların ne giydiği, ne içtiği, kaçta sokağa çıktığı ile başlayan saldırı politikalarında kopuk olmadığını görerek AKP faşizminin toplumu her bakımdan tek tipleştirme saldırısına karşı top yekün direnişi örerek yanıt vermek her bakımdan daha acil bir hal almıştır.
Tek Tip Dayatmasıda Sökmeyecek ..!

HALKIN BİRLİĞİ

uyusturucudan-3000-bin-kisijpg

Uyuşturucudan son 10 yılda 2 bin 148 kişi öldü!

Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının toplandığı rapora göre, 2007’den bu yana 2 bin 148 kişi uyuşturucu madde …